Lanthandel och diversehandel, antikt och kuriosa, ekologisk mat. Genuint, hållbart, rättvist.

Bergströms diverse i Hörken

 

Bergströms diverse är en diversehandel med många år på nacken. Efter trettio år med låsta dörrar, är det återigen öppet. Att jag öppnade butiken är lite av en slump, det är inte någon dröm jag gått och närt på i många långa år, snarare en produkt av den inköpscirkel jag startade upp.

Men att ha bara en matbutik, ute på landet, är inte en hållbar idé. Hållbart är vad jag strävar efter. Och med en diversebutik full med kuriosa i min hand är det just så det får förbli.

Jag flyttade hit som ett led i att leva mer hållbart, mindre konsumtionshetsande. Jag vill omge mig med vackra ting, men ting som inte är massproducerade under bistra förhållanden, med material som förpestar vår miljö. Jag vill fylla mitt liv med saker som behövs, som producerats med en omtanke om alla led i produktionskedjan, och som sätter ett bättre globalt avtryck.

Här finns tillgång till ett stort sortiment av ekologisk mat, till ett bättre pris än flesta andra handlare håller. Det finns också kuriosa och antikt och ett växande sortiment av varor med rättvis kontext.

Helt enkelt schyst mat och andra prylar till schysta priser.

Genuint. Hållbart. Rättvist.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *