Lanthandel och diversehandel, antikt och kuriosa, ekologisk mat. Genuint, hållbart, rättvist.

Neema Craft

Ordet ”Neema” är Kiswahili och det står för nåd.

En person med ett funktionshinder i Tanzania står utanför samhället, längst ner på stegen. Det finns inget, bortsett från tiggeri, för hen att ägna sig åt.

Neema Craft finns som en ideell icke-vinstdrivande organisation, och grundbulten är att varje individ har en unik förmåga. Neema Craft anställer över hundra individer med olika typer av funktionshinder, återger dem ett egenvärde och bemyndigande.

Personer med funktionshinder får genom Neema Craft utbildning inom exemeplvis matlagning eller ett hantverk, och får självklart en anständig lön för sitt arbete. Hela familjen tas omhand med terapi och hjälp att utmana fördomar och bryta stigman kring funktionshinder – som ofta ses inte bara som en tung börda på familjen utan ofta även som en förbannelse.

Genom att handla produkter från Neema Craft stöder du en ökad välfärd hos underprivilegiade familjer i Tanzania. En sann god gärning.

I butiken går det för närvarande att hitta stora och små ugglor i lapptäckesteknik (de mäter 10×10 eller 20×20 cm), rosa och blå fantastiska vimplar att smycka barnrum eller skapa en festkänsla med, samt tygklädda bokstäver med hård baksida, cirka (20cm höga och 10-30cm breda).